rezerwacje@movenpickkarpacz.pl
oC
oC
decor

Restauracja w Karpaczu

Kuchnia polska od zawsze była lustrem historii, w którym nieustannie nowe przeplata się ze starym, a prostota z przepychem. Naszą bazą są staropolskie przepisy, które tworzymy z lokalnych i sezonowych produktów. Odważnie i z szacunkiem zagłębiamy się w kulinarną historię Karkonoszy, pobudzamy nowe doznania i doświadczenia. Nasze serce jest bliskie idei kulinarnego hedonizmu smaków, doświadczeń i wspólnego świętowania.

Wznieśmy toast za dzisiejszą ucztę!

restauracja polanka
pattern

Godziny otwarcia

Śniadania 7:00 – 11:00
Lunche 12:00 – 16:00
Obiadokolacje 16:00 – 19:00
A la carte:
niedziela-czwartek 18:00 – 22:00
piątek-sobota 18:00 – 23:00

decor

Pasjonat karkonoskiej kuchni

W Restauracji Polanka do stołu zaprasza utalentowany Szef Kuchni Andrzej Sawka. Swoim kulinarnymi pomysłami i kunsztem zachwyca już od ponad 11 lat, a doświadczenia zawodowe zdobywał w hotelach za granicą i w Polsce. Od prawie 5 lat mieszka i eksploruje kuchnię Karkonoszy.

Odkrywa dawne staropolskie receptury, wzbogaca je o lokalne produkty z regionu tworząc nowe i niepowtarzalne smaki. Wraz z całym Zespołem Restauracji Polanka zaprasza w podróż po nowe doznania.

decor

Sięgnij po nowe doznania

Przydymione kolory wnętrz, marmur i drewno wprowadzają atmosferę subtelnej elegancji. Każdy szczegół wnętrza został starannie dopracowany, aby stworzyć wyjątkową przestrzeń, w której rodzą się nowe doznania.

Rozgość się wygodnie, posmakuj naszej kuchni, poczuj atmosferę uczty i wspólnego świętowania. Te wnętrza to tło kulinarnego spektaklu w Restauracji Polanka w Karpaczu.

decor

Chocolate Hour w hotelach Mövenpick

Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, pobyt w hotelach Mövenpick to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jednym z wyjątkowych doświadczeń, które oferuje ta szwajcarska marka, jest Chocolate Hour.

To wyjątkowy rytuał, który odbywa się każdego dnia w hotelach Mövenpick na całym świecie. Przez godzinę goście mogą delektować się różnorodnymi czekoladowymi przysmakami, od ręcznie robionych pralin, przez fondue, aż po wykwintne desery. Całość jest przygotowywana przez naszych doświadczonych cukierników.

Obfitość i pełnia smaków

Inspirują nas doświadczenia lokalnych rolników i hodowców, którzy od lat produkują w Karkonoszach autentyczne i wysokiej jakości produkty. W menu znajdziecie wybitne sery z Łomnicy, pstrąga z Mysłakowic czy lokalne trunki na bazie żurawiny.

Odkrywając bogactwo regionu tworzymy nowe kulinarne doznania wypełnione wyjątkowym smakiem, które zapamiętacie na długo.

restauracja polanka