Opowiadamy na nowo dawne kulinarne historie
Restauracja w Karpaczu
Kuchnia polska od zawsze była lustrem historii, w którym nieustannie nowe przeplata się ze starym, a prostota z przepychem. Naszą bazą są staropolskie przepisy, które tworzymy z lokalnych i sezonowych produktów. Odważnie i z szacunkiem zagłębiamy się w kulinarną historię Karkonoszy, pobudzamy nowe doznania i doświadczenia. Nasze serce jest bliskie idei kulinarnego hedonizmu smaków, doświadczeń i wspólnego świętowania.
Wznieśmy toast za dzisiejszą ucztę!
Śniadania 7:00 – 11:00
Lunche 12:00 – 16:00
Obiadokolacje 16:00 – 19:00
A la carte:
niedziela-czwartek 18:00 – 22:00
piątek-sobota 18:00 – 23:00
Pasjonat karkonoskiej kuchni
W Restauracji Polanka do stołu zaprasza utalentowany Szef Kuchni Andrzej Sawka. Swoim kulinarnymi pomysłami i kunsztem zachwyca już od ponad 11 lat, a doświadczenia zawodowe zdobywał w hotelach za granicą i w Polsce. Od prawie 5 lat mieszka i eksploruje kuchnię Karkonoszy.
Odkrywa dawne staropolskie receptury, wzbogaca je o lokalne produkty z regionu tworząc nowe i niepowtarzalne smaki. Wraz z całym Zespołem Restauracji Polanka zaprasza w podróż po nowe doznania.
Sięgnij po nowe doznania
Przydymione kolory wnętrz, marmur i drewno wprowadzają atmosferę subtelnej elegancji. Każdy szczegół wnętrza został starannie dopracowany, aby stworzyć wyjątkową przestrzeń, w której rodzą się nowe doznania.
Rozgość się wygodnie, posmakuj naszej kuchni, poczuj atmosferę uczty i wspólnego świętowania. Te wnętrza to tło kulinarnego spektaklu w Restauracji Polanka w Karpaczu.
Chocolate Hour w hotelach Mövenpick
Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, pobyt w hotelach Mövenpick to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jednym z wyjątkowych doświadczeń, które oferuje ta szwajcarska marka, jest Chocolate Hour.
To wyjątkowy rytuał, który odbywa się każdego dnia w hotelach Mövenpick na całym świecie. Przez godzinę goście mogą delektować się różnorodnymi czekoladowymi przysmakami, od ręcznie robionych pralin, przez fondue, aż po wykwintne desery. Całość jest przygotowywana przez naszych doświadczonych cukierników.
Obfitość i pełnia smaków
Inspirują nas doświadczenia lokalnych rolników i hodowców, którzy od lat produkują w Karkonoszach autentyczne i wysokiej jakości produkty. W menu znajdziecie wybitne sery z Łomnicy, pstrąga z Mysłakowic czy lokalne trunki na bazie żurawiny.
Odkrywając bogactwo regionu tworzymy nowe kulinarne doznania wypełnione wyjątkowym smakiem, które zapamiętacie na długo.
Restauracja
i bar
Lokalne produkty
Menu szefa kuchni
Pyszne śniadania i obiadokolacje
Miejsce spotkań
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez PIEMONTE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, Wioślarska 8, 00-411, Warszawa Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .